Gå til hovedinnhold
Kavli2

Proteinrik og veldig god!

Kavli MagerOst har et høyt innhold av proteiner og kalsium, har mange gode smaker og er allsidig i bruk. Her får du Grete Roedes supergode tips som tar hverdagen og turen til nye høyder.

 

- Det er viktig at maten smaker godt, og at man får en god smaksopplevelse. Jeg synes Kavli er veldig flinke til å utvikle gode smaker og finne nye kombinasjoner, sier Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede, om den proteinrike og smakfulle MagerOsten.

Kavli MagerOst er ikke bare en smakfull og proteinrik smøreost. I følge Jeanette er MagerOst også virkelig anvendelig, og med ulike smaker kan du piffe opp alt fra cottage cheese til middags- og lunsjretter.

- Jeg liker sterk mat, så min favoritt er Jalapeño. Jeg bruker den blant annet som «smør» under kokt skinke. Med Kavli MagerOst reduserer jeg samtidig inntaket av mettet fett, sier Jeanette.

Se alle de digge lunsjtipsene med MagerOst lengre ned i saken!

Den gode smaken kommer av at de bruker ekte norsk hvitost blandet med smakfulle biter som skinke, jalapeño, kylling, chili, pepper og hvitløk. Den inneholder mer enn 30% mindre fett enn gjennomsnittlige smøreoster, og er med minst 18 gram proteiner per 100 gram.
 

Double-click to editVisste du forresten at det var Olav Kavli som i 1924 lanserte verdens første smøreost med lang holdbarhet? Den het Primula, og var en halvmåneformet boks dekorert med ei budeie på etiketten. I 1929 var Kavli også verdens første til å selge ost på tube - slik vi kjenner Kavli-osten i dag.

 

Smaksrike matretter

Unni Coldevin er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Roede.

- MagerOst gir ikke bare god smak, men tilfører et måltidet proteiner og kalsium. Den kan selvfølgelig brukes som pålegg på en brødskive eller et knekkebrød alene, men osten kommer enda mer til sin rett når du bruker den sammen med andre proteinkilder, sier Unni som også har Kavli Magerost Jalapeño som sin favoritt.

Her er Jeanette og Unni sine veldig gode og smarte tips, som både smaker digg og gjør deg god og mett!

  • Smør MagerOst på innsiden av en wrap-lefse. I tillegg til å gi god smak, fungerer osten som en beskyttelse mot fuktigheten fra fyllet, slik at wrapen ikke blir vasstrukken. Server med ekstra salat!
     
  • Bland MagerOst med cottage cheese, paprika og friske urter. Superdigg alternativ, om du ikke er glad i søt topping. Test ut Japaeño.
     
  • Bruk blandingen i stedet for klassikeren ost & skinke i toast. Krispi brød utenpå, med mykt, smaksrikt fyll mellom.
     
  • Bruk MagerOst i stedet for smør, for eksempel under magre kjøttpålegg som kokt skinke. Da reduserer du også mengden mettet fett.
     
  • MagerOst er helt nydelig i omelett! Se den digge oppskriften lengre ned, som kan lages på primus på tur.
     

Selve turosten

På grunn av holdbarheten er Kavli MagerOst et praktisk og, ikke minst, et trygt alternativ til pålegg på tur.
- Det gir en annen smaksopplevelse å spise ferskt pålegg på brødskiven når du er på tur. MagerOst er også en god kilde til ekstra proteiner som du trenger på tur, sier Jeanette, som gjerne bruker MagerOsten i en omelett. 
Under finner du Unnis oppskrift på en omelett du kan lage på primus ut eller lage før turen. Unni synes den også passer utmerket til når du bare skal "ture" i sofaen hjemme.

 

Omelettburger med Kavli MagerOst Skinke laget på primus

(2 porsjoner)

Ingredienser til omelett:
●   4 egg
●   8 ss vann
●   ¼ ts salt
●   ¼ ts pepper

Fyll:
●   ½ grønn paprika
●   ½ rød paprika
●   1 vårløk
●   50 g MagerOst Skinke

Tilbehør:
●   2 grove burgerbrød
●   1 tomat
●   2 never ruccola

Slik gjør du:

  1. Bland sammen egg, vann, salt og pepper og ha det i et tett beger.
  2. Skyll og skjær paprika og vårløk i strimler og ha det over i et tett beger.
  3. Ta med litt margarin i en liten boks.
  4. Fyr opp primusen på middels bluss. Ha margarin i stekepannen, og la det frese i pannen.
  5. Fres paprika og purre i stekepannen et par tre minutter til grønnsakene er blanke. Hell eggeblandingen over grønnsakene. Stek omeletten slik at du skyver eggeblandingen inn mot midten etter hvert som den stivner. Topp med proteinrik MagerOst Skinke.
  6. Omeletten er ferdig når eggeblandingen har stivnet.
  7. Skjær opp burgerbrød og ha på en neve med ruccola og skiver med tomat, før du legger på omelett og toppen av burgerbrødet.

Husk primus med stekepanne, gass, lighter/fyrstikker, stekespade.