Gå til hovedinnhold
Hapå eplekake

Eplekake med HaPå glasur

60 minutter

Hvem sier HaPå bare kan brukes på nybakt brød? Denne eplekaken er saftig og god, og vi kan garantere at alle i huset kommer til å like den.

(0 porsjon)

4 stk Syrlige epler

150 gram Mykt smør

1 ss Smør til steking

150 gram Sukker

4 stk Egg

250 gram Hvetemel

2 ss Bakepulver

2 ss HaPå

1 ts Malt kanel

Glasur

Melis

Vann

HaPå

Fremgangsmåte

  • Skrell epler. del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver
  • Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen
  • Sikt hvetemel, og bakepulver inn i smørkremen og bland godt
  • Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten
  • Smelt litt smør i ei stekepanne og ha i eplebitene. Fres de noen minutter. Ha i 2 ss HaPå og bland godt. Hell eplebitene over kaka og dytt de lett nedi
  • Dryss over kanel
  • Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt
  • Avkjøl kaken på rist
  • Om du vil så serverer du glasur av HaPå ved siden av

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt