Eplekake med HaPå glasur
Hvem sier HaPå bare kan brukes på nybakt brød? Denne eplekaken er saftig og god, og vi kan garantere at alle i huset kommer til å like den.
(0 porsjon)
Fremgangsmåte
- Skrell epler. del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver
- Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen
- Sikt hvetemel, og bakepulver inn i smørkremen og bland godt
- Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten
- Smelt litt smør i ei stekepanne og ha i eplebitene. Fres de noen minutter. Ha i 2 ss HaPå og bland godt. Hell eplebitene over kaka og dytt de lett nedi
- Dryss over kanel
- Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt
- Avkjøl kaken på rist
- Om du vil så serverer du glasur av HaPå ved siden av