Gå til hovedinnhold
KUVA_Min_Kavlifavoritt_Parmesan_spekeskinke_211123139109U_kopi_jpg_hlun0oez7j

Focaccia med Min Kavlifavoritt Parmesan & Spekeskinke saus

60 minutter

Lett

Lukten av nybakt gjærbakst som fyller rommet, er det lite som slår! Denne foccacciaen garanterer vi (nesten) at alle i familien kommer til å digge!

(0 porsjon)

FOCACCIA

8,4 dl vann

2 ss sukker/honning

4,5 dl olivenolje

2 ts gjær

15 ts salt

1 kg hvetemel

salt og olivenolje

SAUS

1 tube Min Kavlifavoritt Parmesan og Spekeskinke

130 g Q Crème Fraîche

50 g ekte majones

30 g olivenolje

Hvitløk og parmesan

FYLL

Mozzarella

Hvitløk

Parmesan

Cherrytomat

Rød/grønn pesto

Brød:

  • Bland alt sammen og la deigen hvile i 15 minutter
  • Kna deigen godt i et par omganger i bollen. Husk kaldt vann på nevene når du knar
  • Hev deigen i 1,5 time i bollen
  • Trykk ut deigen i en langpanne kledd i bakepapir med olivenolje. hell deigen over. 
  • Hev deigen i 1,5 time 
  • Hell over olivenolje og trykk hull i deigen med fingrene
  • Strø på salt og urter etter ønske
  • Stek focacciaen på 220 grader i ca 30-35 min avhengig av ovn

Saus: 

  • Bland sammen alle ingrediensene 
  • Smak til med hvitløk og 30 gram parmesan

Fyll: 

  • Del en ferdigstekt focaccia i to, slik at du har to tynnere deler
  • Ha på litt olje, og topp med saus til focaccia
  • Ha på revet eller fersk mozzarellost. Etter ønske kan du har delte cherrytomater og rød eller grønn pesto
  • Stek på 165 grader i 5-6 min i Airfryer, eller 10-12 minutter på 220 grader i ovnen, eller til osten er gyllen

Melk

Gluten

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt