Focaccia med Min Kavlifavoritt Parmesan & Spekeskinke saus
Lukten av nybakt gjærbakst som fyller rommet, er det lite som slår! Denne foccacciaen garanterer vi (nesten) at alle i familien kommer til å digge!
(0 porsjon)
Brød:
- Bland alt sammen og la deigen hvile i 15 minutter
- Kna deigen godt i et par omganger i bollen. Husk kaldt vann på nevene når du knar
- Hev deigen i 1,5 time i bollen
- Trykk ut deigen i en langpanne kledd i bakepapir med olivenolje. hell deigen over.
- Hev deigen i 1,5 time
- Hell over olivenolje og trykk hull i deigen med fingrene
- Strø på salt og urter etter ønske
- Stek focacciaen på 220 grader i ca 30-35 min avhengig av ovn
Saus:
- Bland sammen alle ingrediensene
- Smak til med hvitløk og 30 gram parmesan
Fyll:
- Del en ferdigstekt focaccia i to, slik at du har to tynnere deler
- Ha på litt olje, og topp med saus til focaccia
- Ha på revet eller fersk mozzarellost. Etter ønske kan du har delte cherrytomater og rød eller grønn pesto
- Stek på 165 grader i 5-6 min i Airfryer, eller 10-12 minutter på 220 grader i ovnen, eller til osten er gyllen