
HaPå i svingene
Glad i snurrer, eller skillingsboller? HaPå i svingene er en ny og enda saftigere vri på dine favorittboller!
(0 porsjon)
Fremgangsmåte
- Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37o C. Bryt opp gjær og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett det tørre. Kna deigen sammen og la den heve i 45 min.
- Trill deigen ut til en lang pølse og kjevle ut til ca. 30 cm bredde. Smør ønsket mengde med HaPå-saus (2 deler HaPå, 1 del vann eller fløte) over deigen. Rull sammen og del opp i 12-16 skiver. Etterhev i 30 min.
- Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 210o C i 10 min.
Har du mer HaPå igjen kan det brukes som glasur. Eller spises med skje rett fra glasset.