Gå til hovedinnhold
ostekake

HaPå-ostekake

60 minutter

Middels

Ostekake med hint av deilig karamell. En oppskrift du vil lage igjen og igjen!

(0 porsjon)

1,5 glass HaPå

400 g kremost naturell

200 g mascarpone

6 plater gelatin

3 dl Q Kremfløte

1 dl sukker

200 g Sibas havrekjeks

80 g smør

1/2 dl sukker

2 dl HaPå-saus

1 dl Q Kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen mascarpone, kremost og 1 glass HåPå. Visp krem av fløte og sukker.
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem forsiktig ut vannet av gelatinplatene og smelt forsiktig i en panne. Bland inn i kremen. Tilsett ostekremen og rør forsiktig.
  3. Knus kjeks i en food processor og bland inn smeltet smør og sukker. 
  4. Trykk blandingen ut i en rund form med 24 cm diameter. Avkjøl i 5 minutter. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig over natten.
  5. Tynn ut ½ glass HaPå til saus og hell det over kaken. Sett kjølig i en time.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt