Gå til hovedinnhold
hapavlova

HaPåvlova - vår vri på Pavlova

60 minutter

Her snakker vi søt kjærlighet! HaPå tar pavlovaen til nye høyder.

(0 porsjon)

1 glass Hapå

6 stk Eggehviter

2 ts Hvitvinseddik

1 ss maisenamel

3 dl Q kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Sett av 3 ss HaPå til kremen og lag HaPå-saus av resten (fremgangsmåte under)
  2. Visp eggehviter og sukker stivt. Bland forsiktig inn maisenamel og hvitvinseddik.
  3. Plasser marengsen i åtte porsjoner á 10 cm diameter på stekebrettet. Rør forsiktig inn 1-2 ss HaPå-saus i hver porsjon med en spiseskje. Bruk bakenden av skjeen til å marmorere.
  4. Stekes midt i ovnen ved 120C varmluft i ca.1,5 time.
  5. Visp krem, rør 3 ss HaPå glatt og bland så sammen. Fordel kremen over marengsen og topp med bær.

HaPå Saus

2 deler HaPå
1 del vann, eller fløte

Prøv også å blande i flaksalt for en deilig kombo av salt og karamell. Ønsker du en mer spicy variant anbefales det å blande i litt chili. 

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt