Gå til hovedinnhold
Hvitløksknuter

Hvitløksknuter med MagerOst Chili, pepper og Hvitløk

60 minutter

Ny vri på hvitløksbrødet som ser nydelig ut, og som smaker enda bedre? Går det an?! Vi stemmer ja!!

(5 porsjoner)

550 gram Hvetemel

500 gram Fullkornshvetemel

0,5 gram Gjær

1 ts Sukker

1 ts Salt

7 dl Lunkent vann

100 gram Romtemperert smør

2 tuber MagerOst Chili, Pepper & Hvitløk

6 stk Finhakkede hvitløksbåter

1 stk Bunt bladpersille

2 ts Salt

2 ts Kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann.
  • Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen 15 – 20 minutter.
  • Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og kjør den videre på sakte fart til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  • Dekk bakebollen med et klede, og la den stå et lunt sted i ca. en time.
  • Ha deigen på et melet bakebord, del deigen i to like store emner. Kjevle hver av deigemnene rektangelformet til 1 cm tykkelse.
  • Smør på med av MagerOst Chili, pepper og Hvitløk på hver leiv.
  • Brett hvert emne fra toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal deigen ligge i tre lag. Skjær 2 cm brede strimler langs kortsiden. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.
  • Legg knutene på stekebrett med bakepapir, dekk dem til med et klede og etterheve til dobbelt størrelse, ca 30 minutter.
  • Pensle lett med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.

Melk

Gluten

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt