Hvitløksknuter med MagerOst Chili, pepper og Hvitløk
Ny vri på hvitløksbrødet som ser nydelig ut, og som smaker enda bedre? Går det an?! Vi stemmer ja!!
(5 porsjoner)
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann.
- Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen 15 – 20 minutter.
- Tilsett romtemperert smør når deigen er nesten ferdig og kjør den videre på sakte fart til du har fått en fin, jevn og smidig deig.
- Dekk bakebollen med et klede, og la den stå et lunt sted i ca. en time.
- Ha deigen på et melet bakebord, del deigen i to like store emner. Kjevle hver av deigemnene rektangelformet til 1 cm tykkelse.
- Smør på med av MagerOst Chili, pepper og Hvitløk på hver leiv.
- Brett hvert emne fra toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal deigen ligge i tre lag. Skjær 2 cm brede strimler langs kortsiden. Tvinn hver remse og snurr dem to ganger rundt to samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over deigsirkelen og fest enden på undersiden.
- Legg knutene på stekebrett med bakepapir, dekk dem til med et klede og etterheve til dobbelt størrelse, ca 30 minutter.
- Pensle lett med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.