Gå til hovedinnhold
riktig_krydderkake_webp_h7k56jh0hl

Krydderkake med HaPå

60 minutter

Lett

Lukten av hjemmebakst, og krydderkake en lørdags ettermiddag! Denne krydderkaken gir vann i munn og kan serveres til absolutt alle anledninger.

(4 porsjoner)

KRYDDERKAKE

150 g smør

4 stk egg

2 dl sukker

1 dl brunt sukker

6 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

3 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

2 ts kardemomme

1 ts allehånde

2 dl Q Kefir

GLASUR

0,75 dl Q Kremfløte

1 glass HaPå

  • Varm ovnen til 175 ℃. Smør savarinformen godt med mykt smør eller kle brødformen med bakepapir.
  • Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
  • Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Rør smør, kefirmelk og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
  • Stek kaken midt i ovnen i omtrent 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
  • La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på en rist.
  • Kok opp melk eller fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og visp inn HaPå.
  • Topp kaken med HaPå-glasuren

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt