Pinnebrød med BaconOst
Grillpølser med pinnebrød stekt på bål er populær turmat. Noen ganger føles det imidlertid godt å servere barna noe annet enn pølser hver gang man skal på tur. Hvorfor ikke prøve å tilsette smøreost i deigen for ekstra saftige brød? Utrolig enkelt og utrolig godt. Om barna liker det? Ja!
(0 porsjon)
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett så lunkent vann, olje og smøreost. Bland godt. Legg deigen i en plastpose. Du er nå klar for tur. Når bålet er klart er det lurt å ikke ta for mye deig av gangen – lag heller tynne pølser som du tvinner rundt pinnen.
Ikke stek brødet i flammene av bålet, men i glørne. Resultatet blir best om du tar deg litt tid. Spikk lange stekepinner. Da kan dere sitte å kose dere ved bålet mens brødet steker - uten å bli plaget av røyken. Brødet er ferdig når deigen lett slipper pinnen.
Pinnebrød-deigen kan varieres i det uendelige. Tilsett tørket krydder, soltørket tomat eller revet ost om du ønsker en pizza-variant. Ønsker du en dessert-variant kan du tilsette litt kanel og sukker i deigen, noe som gir litt søtere og veldig gode pinnebrød.