Gå til hovedinnhold
Bilde_25_04_2018_10_46_11_frb3uxuo4t

Rømmegrøt med klassisk tilbehør

30 minutter

Lett

Korni flatbrød fra Kavli smaker svært godt sammen med rømmegrøt og spekemat.

(0 porsjon)

9 dl seterrømme

2,5 dl hvetemel

1 l Q Melk Hel

1 ss sukker

1 ts salt

Kok opp rømmen i en tykkbunnet gryte og pisk inn halvparten av melet. La rømmen koke i 5–10 minutter under omrøring og skru ned varmen til laveste trinn. La rømmen stå på varmen, nesten uten å røre til den deler seg. Når smøret pipler fram øser du det forsiktig av grøten og setter det til sides. Deretter pisker du inn resten av melet, øker temperaturen og sper med melk. La grøten koke litt og smak til med salt og sukker.

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt