Gå til hovedinnhold
HAPA_SJOKOLADEKAKE.JPG_KVI_08038

Sjokoladekake med HaPå

60 minutter

Middels

Denne saftige kakeoppskriften er dedikert til deg som har savnet HaPå sjokolade.

(0 porsjon)

2 glass HaPå

6 stk egg

4 dl sukker

2,5 dl solsikkeolje

2,5 dl surmelk

7,5 dl hvetemel

0,5 ts salt

3 ts bakepulver

1 ts natron

200 g mørk kokesjokolade

2,5 dl Q Kremfløte

5 ss kakao

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker hvitt. Tilsett olje og pisk litt til. Ha i melken og bland godt sammen.
  2. Bland de tørre ingrediensene og sikt i røren. Fordel i to former à 23 cm.
  3. Stekes nederst i ovn på varmluft 175C i ca. 25 min.
  4. Avkjøl kakene og del hver i to. Smør med 1,5 glass HaPå og strø litt flaksalt mellom lagene.
  5. Varm fløten uten å la den koke og ha i grovhakket sjokolade. Rør til den er smeltet og glatt. Avkjøl glasuren og hell den over kaken.
  6. Tynn ut et halvt glass HaPå til saus (2 deler HaPå og 1 del vann eller fløte) og dekorer kaken.

 

HaPå kan brukes i kake- og kjeksdeiger som erstatning for melk og sukker!

Hva syns DU om denne oppskriften

0 personer har talt