Smuldrepai med eple, kanel og Sibas Havrekjeks
Ordentlig kosemat og en treffsikker dessert til høsten, når de norske eplene er i sesong. Serveres med deilig vaniljeiskrem. Oppskriften holder til 4 personer.
(4 porsjoner)
Fremgangsmåte
- Vask eplene og fjern kjernen. Behold skallet på. Kutt eplene i terninger og bland sammen med kanel og brunt sukker
- Ha Sibas havrekjeks i en food prosessor og kjør til kjeksene er finmalt. Bland sammen finmalt havrekjeks, sukker, havregryn og romtemperert smør. Bruk hendene og kna deigblandingen sammen til den er jevnt klumpete og smøret er godt fordelt.
- Ha epleblandingen i en stor ildfast form eller fire porsjonsformer. Smuldre deigen over eplene. Bakes i ovnen i omkring 30 minutter, på 180 grader, eller til deigen er gylden.
- Serveres med vaniljeiskrem.
Denne retten kan endres i det uendelige med frukt og bær i mange kombinasjoner. En annen favoritt er smuldrepai med rabarbra.