Vanlige spørsmål
Lurer du på noe om Kavli og våre produkter? Vi har samlet de vanligste spørsmålene vi mottar, slik at du raskt og enkelt kan finne svaret selv. Finner du ikke svar på ditt spørsmål her, er du velkommen til å kontakte oss via vårt kontaktskjema, eller i sosiale medier.
Navnet kommer fra Kavlikonsernets grunnlegger Olav Kavli (1872-1958). Han grunnla O. Kavli AS i Bergen i 1894, og var gründeren som var den første i verden som klarte å lage smøreost med god holdbarhet.
O Kavli AS er et norsk selskap som har produksjon både i Norge og i utlandet. På Midtun i Bergen produserer vi smøreost og kaviar.
Kavli er en matvaregruppe eid av en stiftelse, det såkalte Kavlifondet. Stiftelsen er eneeier av Kavli-konsernet og utbyttet fra selskapet går til Kavlifondet. Stiftelsen formål er å støtte humanitær bistand, vitenskap og kultur. Hvert år bevilger stiftelsen midler til ulike prosjekter innen de nevnte områdene. Tildelingen gjøres av styret i Kavlifondet og er helt uavhengig av konsernets øvrige virksomhet. Mer informasjon: www.kavlifondet.no
Vi pleier ikke motta besøk på våre fabrikker. Dette av hensyn til hygiene- og sikkerhetskravene som er knyttet til matproduksjon.
Det er produksjonemetoden som gjør at Kavli smøreost har lang holdbarhetstid. Osten kokes og tappes i emballasjen når den er varm. Emulgeringssaltet som gir den gode og myke konsistensen, bidrar også til å forlenge holdbarheten.
Ja, vi høypasteuriserer osten vår. Det vil si at den blir varmet opp til høyere temperatur og over lengre tid enn vanlig pasteurisering. Hensikten med pasteurisering er å ødelegge eventuelle sykdomsfremkallende bakterier og mikroorganismer. Denne varmebehandlingen gjør også at osten trygt kan spises av gravide.
Det er flere faktorer som kan påvirke holdbarheten etter åpning. Dette kan være temperatur i kjøleskapet, hvor lenge pakningen står fremme, om den er utsatt for sollys, osv. Det er alltid best å se, lukte og smake på produktet for å fastslå om det er spiselig eller ikke. Om det ser bra ut og lukter og smaker godt, er det greit å spise
Frysing av smøreost anbefales ikke. Ved tining vil den skille seg og bli kornete.
Ostebegerne sorteres i plastavfallet. Ostetubene sorteres i glass- og metallemballasje, mens korken skal plastgjenvinnes.